"Feel as light as a Feather"

Waarom een stoelmassage?

Onderzoek toont aan dat stoelmassage op regelmatige basis klachten vermindert en helpt voorkomen.

 

Dagelijks achter de computer zitten, op de tablet of mobiel veroorzaakt last van o.a nek, rug, hoofd of armen. Vaak worden deze klachten genegeerd, met als gevolg dat de concentratie afneemt, de stress toeneemt en lichamelijke klachten zich gaan etaleren en men minder gedaan krijgt. In combinatie met ook nog een druk privéleven kan overbelasting ontstaan, waardoor ook nog weer eens andere soort klachten ontstaan. Stoelmassage bezorgt u een relaxed moment waarop niets hoeft. De spanning wordt losgelaten en de energie kan worden opgebouwd, waardoor men weer gemotiveerd verder kan.

 

Nek-, schouder-, hoofd-, en rugklachten worden vaak o.a. veroorzaakt door te lang in dezelfde gespannen houding te werken op een beeldscherm. Door middel van stoelmassage wordt men zich bewust van de (gespannen) houding en krijgt het lichaam een moment van ontspanning en de kans zich te herstellen.

Mensen met klachten als RSI, CANS of dagelijkse hoofdpijn zullen meer moeite hebben op de werkvloer, doordat ze continu in tweestrijd zijn. Ze willen graag goed presteren, maar door de aanhoudende klachten wordt hun dit belemmerd en lopen ze zo het risico een burn out te krijgen of overspannen te raken, als er niets aan hun klachten wordt gedaan. Stoelmassage kan een belangrijke rol spelen in het doorbreken van deze cirkel, door bewuster met je lichaam om te leren gaan.

 

Het kan worden ingezet ter preventie, maar zorgt ook voor vermindering/verlichting van bestaande klachten, een betere concentratie, een beter humeur en een verhoogde productiviteit. Stoelmassage stimuleert ook om beter naar het lichaam te leren luisteren, tijdig een rustmoment in te lassen of om voor meer beweging te zorgen.

 

Men voelt zich energieker na de massage, die een gunstige invloed kan hebben op de ademhaling, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Lichaam en geest (denken) worden in balans gebracht = BETERE CONCENTRATIE.

 

Uit kleinschalig onderzoek (o.a. door de Universiteit van Maastricht) blijkt ook tastbaar resultaat: afname van RSI/ CANS gerelateerde klachten, afname van spanningsklachten en een daling van het klachtenniveau. De effecten zijn al merkbaar na 3 stoelmassagebehandelingen. Veel bedrijven zagen al een daling in het ziekteverzuim m.b.t. RSI/CANS na het invoeren van stoelmassage op de werkplek.