Stoelmassage op de werkplek

Uit eigen ervaring weet ik dat medewerkers zich gewaardeerd voelen en het op prijs stellen wanneer de baas zich bij hen betrokken voelt, bijvoorbeeld door het aanbieden van een stoelmassage. Dit optimaliseert de algehele gezondheid van de medewerker en tevens de werksfeer en uiteindelijk minimaliseert/voorkomt u daardoor ziekteverzuim, kosten en ongemak.

De stoelmassage is laagdrempelig, men neemt plaats op een speciaal daarvoor ontworpen stoel en kan de kleding aanhouden. Hierdoor is de stoelmassage prima geschikt op de werkvloer. Een kleine ruimte, waar de medewerker even tot rust kan komen, is hiervoor nodig. De massage duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en de medewerker kan daarna weer fris aan de slag.

Stoelmassage is een drukpuntmassage (shiatsu) aangevuld met Westerse en Oosterse massagetechnieken. Alle cellen in ons lichaam hebben energie nodig om goed te functioneren. Energie-blokkades ontstaan o.a. door een verkeerde houding, emoties of gedachten en veroorzaken gezondheidsproblemen. Door middel van de stoelmassage worden deze blokkades beïnvloed. Doel is de doorstroming van de energie in het lichaam te stimuleren waardoor iemand ontspant, zich meer bewust wordt van zijn lichaam en nieuwe energie krijgt.

Het personeel van uw bedrijf is het waard en blijft het belangrijkste bedrijfskapitaal, dus waarom niet hierin investeren?

 

Stoelmassage op reguliere basis

De stoelmassage kan op vaste basis worden ingezet. Eens per week of eens in de twee weken geeft het meeste profijt.

Fiscaal voordeel

De Belastingdienst erkent stoelmassage op de werkplek als arbo-voorziening. Dit betekent dat de stoelmassage onbelast ter beschikking gesteld kan worden aan de medewerkers. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

U hebt als werkgever een arboplan.

De stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.

De stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.

De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

 

Stoelmassage kan ook opgenomen worden onder de nieuwe werkkostenregeling. Zie voor meer informatie het handboek Loonheffingen van de Belastingdienst, hoofdstuk 20.